Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Pogođen metkom dok je šetao s ocem: Osmogodišnjak iz Iraka i dalje životno ugrožen (VIDEO)

Osmogodišnjak iz Iraka, koji je teško povrijeđen tokom sinoćnjeg međusobnog obračuna migranata i pucnjave u blizini Privremenog prihvatnog centra “Miral” u Velikoj Kladuši, hospitaliziran je u odjelu intenzivne njege u Kantonalnoj bolnici u Bihaću i još je u životnoj opasnosti.

Dječak je zadobio prostrijelnu ranu u predjelu grudi u incidentu koji se dogodio iza 18 sati ispred jednog supermarketa u mjestu Polje, u neposrednoj blizini “Mirala”.

Dijete je sa ocem šetalo i slučajna je žrtva ovog obračuna.

Vinovnici međusobnog sukoba migranata u kojem je upotrijebljeno i vatreno oružje su se odmah razbježali, pa policijski timovi u potrazi za njima provode opsežnu istragu i pretrese u Velikoj Kladuši, kazao je glasnogovornik Policije USK Ale Šiljdedić.

Naglašeno je i kako je posebno zabrinjavajuće što je prvi put u međusobnom sukobu migranata na području Unsko-sanskog kantona upotrijebljeno vatreno oružje.

– Ovo je jedan u nizu njihovih međusobnih sukoba, međutim posebno nas zabrinjava upotreba vatrenog oružja, jer ako se potvrde svi navodi očevidaca, riječ je o prvom slučaju posjedovanja i upotrebe vatrenog oružja kada je u pitanju migrantska populacija u ovom dijelu BiH. U dosadašnjim brojnim evidentiranim sukobima korišteni su uslovno rečeno samo tvrdi i oštri predmeti, nikada vatreno naoružanje – dodao je Šiljdedić.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više