Fresh Press portal
BIH Vijesti

Pokazala elementarno neznanje: Bisera Turković ponovo hvali čovjeka koji je bez konkursa zaposlio njenog sina

Turković

Od dana kada je kompromitovani direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osman Mehmedagić zvani Osmica zaposlio bez konkursa njenog sina u OSA-u, a zatim poslao na rad u Ambasadu BiH u Kataru, ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković na sav glas hvali Mehmedagića.

Tako je ministrica Turković iskoristila priliku pa da u intervjuu za Rusku Gazetu pohvali OSA-u kojom upravlja Mehmedagić. Ruku na srce, pa koja majka ne bi hvalila čovjeka koji je bez ikakvog konkursa udomio njeno dijete u državnu agenciju, poslao ga na rad u daleki Katar i omogućio mu plaću po međunarodnim standardima.

Ako govorimo o Bosni i Hercegovini, u našoj zemlji u proteklih pet godina nije zabilježen nijedan napad koji bi se mogao opisati kao teroristički. Ovo je ozbiljna činjenica za nas. To je u velikoj mjeri olakšala Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine koja je stub sigurnosti naše države, koja je tokom godina više puta identificirala i uhapsila najtraženije teroriste na svijetu, za što je, između ostalog, dobila zahvalnost brojnih specijalnih službi i država”, poručila je ministrica.

Ono što ministrica očito ne zna jeste činjenica da OSA nije policijska agencija već civilna obavještajna služba. Tako da lažna je tvrdnja kako je OSA “uhapsila najtraženije teroriste na svijetu” jer OSA nema policijska ovlaštenja, odnosno ne može hapsiti nikoga.

Informacije koje prikupi OSA daju se na znanje policijskim agencijama i upravama poput SIPA-e, FUP-a, MUP-a RS ili kantonalnih MUP-ova. U slučaju terorizma kompletne aktivnosti koordinira Tužilaštvo BiH, piše “PRESS“.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više