Fresh Press portal
BIH Vijesti

“Ponekad osim hljeba nemamo šta jesti” – Samohrana Zineta Hadžić prosi kako bi prehranila četvoro djecu

Samohrana majka Zineta Hadžić (38), skupa s četvoro svoje djece, živi teškim životom bez stalnih izvora prihoda u alternativnom smještaju koji se nalazi u naselju Donji Kamengrad, nekoliko kilometara od Sanskog Mosta.

Petočlana porodica živi veoma teško, jer Zineta nije zaposlena, kao ni njen najstariji sin Alvis, koji treba da napuni 19 godina. Kaže kako Jasmin ima 14 godina, a Tarik 13 i da pohađaju osmi razred mjesne škole “Skender Kulenović”, dok najmlađa Najla ima četiri godine.

Očajna majka kaže kako se u proteklom periodu obraćala na brojne adrese, pokušavala se zaposliti, ali da je sve bilo kratkog vijeka. Dodaje kako potrebe djece neprestano rastu i da je došla u situaciju da ih ne može izdržavati.

Bukvalno preživljavamo iz dana u dan, a ponekad osim kruha nemamo šta jesti. Povremeno uspijem zaraditi nešto kada nekome očistim kuću ili uradim neki drugi posao. Dok su djeca bila manja, bilo je lakše, a sada sam primorana i da prosim kako bih im mogla kupiti hranu”, rekla je samohrana majka za “Nezavisne“.

Dodaje kako primaju socijalnu pomoć, ali da je ona mala i nedovoljna da podmiri osnovne životne troškove, te da se, pored toga, neredovno isplaćuje.

Najstariji sin povremeno radi kod lokalnih privatnika, ali stalno zaposlenje do sada nije dobio.

Kada bi se mogao zaposliti, to bi nam puno značilo. Nedavno je radio kod jednog privatnika i on mu nije platio. U ovome trenutku sve nam je potrebno, od hrane i higijenskih potrepština do odjeće“, kaže Hadžićeva.

Dodaje kako je njen suprug umro prije nekoliko godina od kada počinje životni brodolom ove porodice. Porijeklom nisu iz Sanskog Mosta i ne posjeduju nikakvu imovinu, a skromni stančić su im na upotrebu ustupile lokalne vlasti.

Svi koji žele, ovu porodicu mogu posjetiti u Donjem Kamengradu u tzv. Vupertalovoj zgradi, ili više informacija mogu dobiti na broj telefona: 062/517-860.

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK ili PREUZMI FRESHPRESS APP <<< ________________________________________________________________________________________

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više