Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Ponovo lijepe vijesti iz TK – Već 7 dana bez novih slučajeva zaraze

U Tuzlanskom kantonu već sedam dana niti jedan testirani uzorak nije bio pozitivan na koronavirus, a za to vrijeme urađena su 893 testa. Za isto vrijeme opravilo su 12 pacijenata kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo virusa SARS-CoV-2.

U Zavodu za mikrobilologiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla u posljednja 24 sata testirana su 132 uzorka na koronavirus, a niti jedan od njih nije pozitivan, rekla je danas ministrica zdravstva TK Dajana Čolić.

Trenutno imamo 58 aktivnih slučajeva bolesti COVID-19 u TK. Broj oporavljenih koji su otpušteni iz bolnice iznosi 20, a tri pacijenta su se oporavila u kućnoj izolaciji. Jedna osoba je prebačena u drugi kanton zbog nastavka liječanja i imali smo dva smrtna slučaja” – kaže ministrica Čolić.

U UKC-u Tuzla, od 27. marta do danas, testirano je 2.514 uzoraka od kojih su 84 bila pozitivna. U kućnoj izolaciji na području TK nalazi se 807 osoba.

Na UKC-u Tuzla od bolesti COVID-19 liječi se pet osoba, a u Medicinskom institutu Bayer jedna osoba te jednu osobu u brčanskoj bolnici. U kućnoj izolaciji je 51 osoba pozitivna na koronavirus” – dodaje Čolić.

Hospitalizirani pacijenti su u stabilnom stanju i niko od njih nije priključen na respirator.

Klaster MIB-a sada broji 25 pacijenata, klaster Srebrenik 13, klaster Klinike za ORL UKC-a Tuzla 10, klaster Sapna sedam, klaster Tuzla dvije i jedna “nesvrstana” osoba u Tuzli. Ugašeni su klasteri u Lukavcu, Gračanici i Banovićima. U TK je ukupno 58 aktivnih slučajeva bolesti COVID-19.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više