Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Porobić skočio s prozora opljačkanog stana i bježao policiji kroz pet ulica

Sarajevski policajci sinoć su oko 22 sati u bjesomučnoj jurnjavi centrom Sarajeva uspjeli uhapsiti Emira Porobića, koji je odranije poznat policiji, saznaje portal „Avaza“.

Naime, policiju su građani obavijestili da se nepoznati muškarac s kapuljačom na glavi provaljuje u stan u ulici Kemal Begova na broju 1.

Na poziv šefa smjene javila se patrola koja je krenula na lice mjesta. Ubrzo je stiglo i pojačanje pa su zgradu opkolili.

Kada se to vidio Porobić koji je inače „specijalista“ za provale u stanove i automobile skače sa prvog sprata i kreće u bjekstvo.

Uslijedila je utrka kroz ulice Alipašina, Kemal Begova, Jezero, Danijela Ozme i Koševo gdje su ga sustigli i savladali oboriši ga na asfalt.

Kako nam je otkrio izvor blizak istrazi radi se o osumnjičenom koji je u posljednje vrijeme opljačkao desetak stanova. Isti izvor nam je kazao da je osumnjičeni mjesecima zasretao stanare naselja te je od njih tražio novac. Oni koji nisu davali novac, njihova imovina je bila na meti Porobića.

Policajci koji su savladali i uhapsili Porobića od stanara okolnih zgrada koji su se okupili dobili su čak i aplauz.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više