Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Preminuo gradonačelnik Zagreba Milan Bandić

U 66. godini preminuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Bandiću je pozlilo u subotu kasno navečer te ga je Hitna prevezla u bolnicu Sveti Duh. Pokušali su ga reanimirati, ali bezuspješno.

Bandić je rođen 22. novembra 1955. u Grudama. Iz Grada Zagreba poslali su saopćenje o smrti gradonačelnika.

“U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, saradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada, danas, 28. februara u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić”, stoji u saopćenju.

Dodaje se da je Bandić živio za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe – bez ostatka obavljao 21 godinu.

Tokom političke karijere za Bandića su se vezivale razne afere, a bio je i hapšen. No ništa od toga nije sprečavalo Zagrepčane da mu godinama daju veliko povjerenje za gradonačelničku funkciju.

O detaljima, terminu pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vijest, javnost će obavijestiti naknadno.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više