Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Pretučen zastupnik i bivši ministar zdravstva RS Dragan Bogdanić

Bivši ministar zdravlja RS i aktuelni poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Dragan Bogdanić jutros je napadnut u Tesliću.

Mediji javljaju da je zbog napada na Bogdanića u toku saslušanje Ilije Pavlovića (56), također iz Teslića.

Jedan od očevidaca napada ispričao je da je primijetio Pavlovića kako je izašao iz auta i krenuo da udara Bogdanića.

Mislim da ga je dva puta udario šakom u glavu, bukvalno ga nokautirao i Bogdanić je pao na zemlju, a tom prilikom su mu pukle i naočare. Napad se desio u blizini Hitne pomoći, gdje se Bogdanić zatim obratio i ukazana mu je ljekarska pomoć” – pojasnio je očevidac.

Napadač je bio suvozač u automobilu, koji je navodno vozio muškarac koji je pretučen tokom nedavnog referenduma u Tesliću. Osobe koje su napale tog muškarca, također nezvanično, dovodile su se u vezu s Bogdanićem.

U PU Doboj rekli su za Srpskainfo da im je u 12 sati prijavljen napad na Bogdanića i da je na saslušanju osoba koja se dovodi u vezu sa napadom te da je o svemu obaviješten i dežurni tužilac, piše “Avaz“.

Bogdanić se javio na naš poziv i rekao da za sada ne može ništa komentirati.

Naši sagovornici ističu da već duže vrijeme traje sukob između Bogdanića i Pavlovića, a bivši ministar je, gostujući na jednoj televiziji, rekao da je policiji i Tužilaštvu prijavio prijetnje jednog “lokalnog opasnog tipa”.

Sumnja se da je upravo mislio na Pavlovića.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više