Fresh Press portal
Region Video Vijesti

Prilikom prelaska granica sam stavio 50 eura u pasoš i bez ikakvih kontrola sam ušao u Crnu Goru

Daniel

Ulcinjska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv njemačkog turiste Daniela Reicherta (31) i tri njegova saputnika – stranih državljana, zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima.

Policijski službenici su pronašli lice koje je dalo izjavu za medije, njemačkog državljanina D.R. (31) koji je bio u društvu sa A.I. (26) sa Kosova, sa boravkom u Republici Njemačkoj, Š.J. (22) iz Sirije, sa prebivalištem u Njemačkoj i F.F. (26) iz Republike Njemačke”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Oni navode da je istraga ukazala na sumnju da su ova lica 8. jula ušla u Crnu Goru preko graničnog pralaza Božaj.

Ova lica prilikom kontrole od strane granične policije su saopštila da kroz Crnu Goru samo prolaze u tranzitu, te da nastavljaju svoj put sa krajnjim odredištem u Republici Njemačkoj, ne izjavivši da ostaju u našu državu na ljetovanje i da u Ulcinju imaju rezervisan smještaj. Na ovaj način D.R., A.I., Š.J. i F.F. su doveli u zabludu policijske službenike i počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti i po nalogu nadležnog državnog tužioca lišeni su slobode”.

Uprava policije demantovala je navode Reicherta, koji je u ispred kamera televizije Teuta tvrdio da je za ulazak u Crnu Goru, prilikom kontrole na granici, stavio 50 eura u pasoš i tako uspio ući u Crnu Goru.

On je odgovorio na pitanje da li su on i njegovi saputnici imali problema na granici.

Nakon saznanja o izjavi za medije jednog stranog turiste, u kojoj je naveo da je prilikom ulaska u Crnu Goru, na graničnom prelazu Božaj u pasoš stavio određenu količinu novca, te da je na taj način uspio da pređe granicu bez dalje kontrole te i bez neophodnog PCR testa prilikom ulaska u našu državu iz Republike Albanije, policija je u Ulcinju preduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, navodi Uprava policije u saopštenju.

Reichert je sinoć lišen slobode po nalogu osnovnog tužioca Faruka Resulbegovića zbog sumnje da je prekršio mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) nakon što je njegova izjava objavljena u medijima, prenosi Faktor.

Nedugo nakon ove izjave lice je identifikovano, ali i lica koja su sa njim prešla državnu granicu Crne Gore. Od njih su prikupljenja obavještenja a nakon sprovedene kriminalisitičke obrade utvrđeno je da izjava data medijima nije tačna ali i da su lica počinila krivčno djelo zbog čega su lišena slobode. Prikupljena su obavještenja od novinara i od kamermana koji su zabilježili ovu izjavu”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Povezani članci

Mladić poginuo u stravičnom sudaru, više osoba povrijeđeno

E.H

Hrvatska opet zatvara granice za građane BiH?

E.H

EU otvara granice Srbiji i Crnoj Gori, BiH ispala sa liste

DK

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više