Fresh Press portal
BIH Vijesti

Prof. dr. Zehra Dizdarević odgovorila Sebiji: “Žao mi je što sam joj pomogla da ostvari akademsku karijeru”

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu jutro je pozvao Tužilaštvo KS da istragom o smrti Šefika Pašagića obuhvati i doktoricu Zehru Dizdarević.

Iz KCUS-a, na čijem je čelu Sebija Izetbegović, su naveli da je Dizdarević liječila Pašagića, te da se u tom “kućnom liječenju” izgubilo na vremenu.

Doktorica Dizdarević odgovorila je na saopćenje koje je stiglo iz KCUS-a. Njen odogovor prenosimo u cijelosti:

1. Negiram da sam liječila dr. Pašagića i žao mi je što nisam bila u situaciji da ga liječim

2. Uzrok smrti se najtačnije utvrdi obdukcijom, Sebija Izetbegović je direktno učestvovala u kreiranju situacije da se ne rade obdukcije jer se boji za sebe i boji se svoje odgovornosti.

3. Ona je najodgovornija jer je na vrhu vertikale, ne samo za slučaj dr. Pašagića nego i za ostale slučajeve uključujući dijete koje nije htjela da liječi.

4. Pričom o ljekarima koji su na bolovanju je samo skretanje pažnje sa smrti dr Pašagića.

5 Očigledno je moja kritika jako pogodila jer je duboko osjeća da njeno neznanje šteti zdravlju naše populacije.

6. Žao mi je sto sam popustila na molbe da joj se pomogne u stvaranju akademske karijere i da se pridruži akademskoj zajednici kojoj nikad nije pripadala

Povezani članci

Ispovijest Sebije Izetbegović: “Tegobno smo preživljavali, strahovala sam da će mi muža odvesti u zatvor”

E.H

Sebija Izetbegović o derneku i smjeni dr. Šabanovića: “Jedva sam dočekala da to završim”

E.H

Dr. Zehra Dizdarević i supruga preminulog dr. Pašagića zagrmile: “Valjala sam joj! Ja sam liječila Aliju, žao mi je što njegovo prezime kalja”

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više