Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Radnici “Tuzla kvarca” iskopali sebi grobove

Radnici tuzlanske firme “Tuzla kvarc”, koji štrajkuju glađu od 11. aprila, zatvorili su se jutros u jednu od prostorija preduzeća i ne namjeravaju izaći dok im ne bude dozvoljeno da rade.

Predsjednik Sindikata ove firme Senad Mehanović rekao je novinarima da su ljudi veoma iscrpljeni i da su u teškom stanju, ali da traže da rade i žive od svog rada.

On je najavio da će sa novinarima saopštavati u kakvom stanju se nalazi 21 radnik, prenijeli su mediji.

Radnici “Tuzla kvarca” stupili su u štrajk glađu 11. aprila zbog “oduzimanja koncesije za eksploataciju kvarcnog pijeska na lokalitetu Bukinje” i najavili da će štrajkovati sve dok im se ne vrati koncesija i dozvola za eksploataciju.

Iz Vlade Tuzlanskog kantona rečeno je, povodom štrajka radnika, da će kantonalna Vlada dodijeliti koncesije za eksploataciju kvarcnog pijeska kada preduzeće “Tuzla kvarc” deblokira svoje bankovne račune i izmiri prethodna dugovanja ili potpiše reprogram tih dugovanja.

Tokom vikenda u krugu preduzeća radnici “Tuzla kvarca” su iskopali sebi grobove u znak protesta i teške situacije u kojoj se nalaze.

Tokom vikenda u krugu preduzeća iskopali su grobove – See more at: http://www.avaz.ba/clanak/232309/tuzla-kvarc-radnici-u-krugu-preduzeca-iskopali-grobna-mjesta?url=clanak/232309/tuzla-kvarc-radnici-u-krugu-preduzeca-iskopali-grobna-mjesta#sthash.YHqY50c0.dpuf
Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više