Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Radost i tuga u istom danu! Mladenu poginuo najstariji sin par sati nakon rođenja kćerke

Mladen se tresao od boli dok su novinari 24sata.hr razgovarali s njim u Kuštanima na državnoj cesti DC-28 Križevci – Bjelovar u Hrvatskoj, gdje mu je u srijedu oko 7.40 sati poginuo sin Stjepan (20). Mladić je stradao ni kilometar od kuće, kad se motociklom zaletio u kamion koji je prelazio cestu.

Probudio me snažan udarac. Prizor je bio strašan. Mladić je ležao na cesti, a dijelovi motocikla bili su razasuti uokolo. Hitna pomoć, koja je stigla, ustanovila je da je mladić preminuo. Ubrzo je stigao i otac mladića. Bio je shrvan od boli“,  kaže stanar ulice u kojoj je mladić nastradao.

Očajni otac je rekao kako ne zna što je skrivio da mu isti dan donese radost i veselje rođenja djeteta te smrt najstarijeg djeteta. Za za poginulim bratom plakale su njegove sestre Klara (6) i Tatjana (16). Neki rođaci koji su tješili neutješnog oca rekli su nam kako je vijest o tragediji stigla i do majke Mirele, koja je očajna te su joj liječnici u zagrebačkom rodilištu morali dati sredstvo za smirenje.

Shrvan od boli, otac je potvrdio kako je poginuli sin nedavno kupio motocikl. Stjepan je bio kod djevojke te je krenuo prema rodnoj kući kako bi se pridružio ocu u poslu.

Proizvodili su ugljen i ogrjevno drvo. Nedostajalo mu je oko 700 metara da stigne u roditeljski dom te sa sestrama i ocem podijeli radost rođenja prinove, a potom s tatom, krene na posao. No iz firme ‘More’, izašao je šleper kako bi prošao preko ceste u drugi pogon. U tom trenutku naletio je mladić na motociklu Yamaha.

Mještani su ogorčeni na firmu iz koje cestu prelaze kamioni.

Ne razumijem kako su dopustili da se s jedne i druge strane napravi pogon, a kamioni prelaze cestu koja u tom dijelu i nije najvidljivija” – rekao je jedan od susjeda poginulog mladića. Iz PU Koprivničko-križevačke upozoravaju da su u martu bile 52 saobraćajne nesreće te upozoravaju motocikliste da koriste obaveznu opremu i prilagode brzinu.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više