Fresh Press portal
Evropa Vijesti

Radovan ponosno čuva Republiku Srpsku: “Hiljade mladića je svojim životima izgradilo RS – to su istinske žrtve”

Karadžić

Osuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić poručio je da su “srpski narod i on već pobijedili, da je stvorena Republika Srpska i da su Srbi slobodni u svojoj državi”.

Marko Sladojević, advokat i član tima odbrane Radovana Karadžića, pročitao je u izjavi za RTRS ovu poruku koju je nakon presude napisao zločinac.

Žrtva koju ja podnosim manja je od drugih. Hiljade mladića je svojim životima izgradilo RS. Mnogi su poslijeratni invalidi, a najveću žrtvu podnijele su majke čiji su sinovi, često jedinci, dali život za slobodu srpskog naroda. To su istinske žrtve” – rekao je Karadžić.

On je istakao da ova “jalova osveta” Haškog suda njemu, kao starcu, ne može ništa.

Nismo se predavali ni kad je bilo teže, pa ovako utamničen neću prestati da se borim za istinu o našoj pravednoj borbi u ratu koji nam je nametnut i u kojem su stradala sva tri naroda” – naveo je Karadžić.

Zločinac Karadžić je rekao da u svakom ratu, a naročito ovom “izrodi počine zločine, koje je naša država, ako je znala, osuđivala i procesuirala”.

Mi smo se časno borili za slobodu i jednakost srpskog naroda u BiH. Zato uvijek i svuda budimo dostojanstveni, ne mrzimo druge i ponosno čuvajmo ono što je iznad svih nas – našu Republiku Srpsku” – poručio je Karadžić.

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu izrekao je danas prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću drugostepenu presudu kojom ga je osudio na kaznu doživotnog zatvora.

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK ili PREUZMI FRESHPRESS APP <<< ________________________________________________________________________________________

Povezani članci

Zločinac Karadžić se javio iz zatvora: “Država se rađa u krvi ako želiš da bude tvoja”

E.H

Odbijena žalba ratnog zločinca Radovana Karadžića na doživotnu robiju

E.H

Konačno se oglasio Čović o presudi Radovanu Karadžiću: “Svaka majka isto plače”

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više