Fresh Press portal
Početna » Blog » Raspisan novi konkurs u ZZO KS, uslove ispunjava i Haris Zahiragić
BIH Vijesti

Raspisan novi konkurs u ZZO KS, uslove ispunjava i Haris Zahiragić

Haris Zahiragic (1)

Bivši predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS) Haris Zahiragić prošle je godine zaposlen u Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo (ZZO KS), pod sumnjivim okolnostima, što je izazvalo burne reakcije i rasprave na društvenim mrežama.

Nedavno je raspisan novi oglas za prijem u radni odnos na pet funkcija u Zavodu zdravstvenog osiguranja KS, kojim upravlja Samir Turković /SDA/, a za jednu od tih pozicija – stručni saradnik za zdravstveno osiguranje – uslove ponovo ispunjava Zahiragić, piše agencija Patria. Za ovu poziciju traže se dvije osobe sa VII stepenom stručne spreme, pravni fakultet, s jednom godinom iskustva. Zahiragić u ZZO KS radi već cijelu godinu, diplomirao je na Pravnom fakultetu u Sarajevu, pa bi, ukoliko bude zainteresiran, mogao biti unaprijeđen za stručnog saradnika u toj kantonalnoj instituciji, piše “Patria”.

Aferu oko zaposlenja Zahiragića u ZZO KS mediji su otkrili tačno prije godinu dana, što je ocijenjeno kao nagrada SDA Zahiragiću za sve što je kao predsjednik SPUS-a uradio za tu stranku.

Zahiragić je od 2015. do 2016. godine bio predsjednik Skupštine Udruženja studenata prava i radio kao pripravnik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, gdje je obavljao pravne poslove u Administrativno pravnoj komisiji, ustavno-pravnoj misiji, Zakonodavnoj komisiji i Klubu delegata iz reda bošnjačkog naroda. Nakon toga postao je član Senata Univerziteta u Sarajevu i obnašao funkciju predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS). Aktuelni je član Upravnog odbora UNSA i budući kandidat SDA na izborima za Skupštinu KS.

Povezani članci

Nije trebalo predavati potvrdu o nekažnjavaju? Poništen konkurs: Osuđivana osoba ne može raditi u UKC-u

E.H

Zahiragić odbrusio Hodžiću: “Ne ide to bolan tako… Ne idu skupa humanost i zarada”

E.H

Zahiragić uputio poziv predsjedniku FBiH: “Pomilujte bivšeg borca AR BiH Fikreta Dedića”

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više