Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Razočarani penzioner Šerif Veljačić iz Velike Kladuše: “Zbog 15 KM neće da me prime u Hitnu!”

Penzioner Šerif Veljačić iz naselja Trnovi ogorčen je ponašanjem pojedinih uposlenika u Hitnoj službi Doma zdravlja u Velikoj Kladuši.

Nikad nije ovako bilo. Sve je, brate, u Titinoj državi bilo bolje. Neće da me u Hitnoj pregledaju i pruže mi potrebnu ljekarsku pomoć jer nemam 15 KM da im to platim. Ponudio sam pet, koliko imam, a ona kaže 15”, govori Veljačić, pokazujući ovjerenu knjižicu i plaćenu premiju, piše “Avaz“.

Penzija mu je, kaže, 326 KM i sa njom izdržava petočlanu porodicu.

Ovjerena zdravstvena knjižica / FOTO: Cazin.net

Jedva sam nekako platio premiju, a ona sada traži i za pregled. Nikad se ovako nije radilo, nikad se ovako nije postupalo s pacijentima”, dodaje Veljačić.

Dalje, kaže, ne može.

Bolestan sam, a moj doktor Ibrahim Kajtazović danas ne radi jer je subota”, ogorčen je Šerif, dodajući kako je dežurni doktor u Hitnoj pomoći bila “neka doktorica, niža rastom, malena”.

Zdravstveni radnici u Unsko-sanskom kantonu (USK) svih profila štrajkovali su, a najavljuju i novi štrajk.

Isto je i sa penzionerima…

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više