Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Čović na komemoraciji u Blajburgu

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović prisustvovao je danas centralnoj komemoraciji na Blajburškom polju u Austriji.

Komemoracija na Blajburškom polju održana je pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Hrvatskog narodnog sabora BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH. Komemorativni skup u Blajburgu organizovao je Počasni blajburškui vod. Komemoraciji pripadnicima ustaškog pokreta na Blajburškom polju, prema procjeni organizatora, prisustvovalo je 15.000 ljudi. Prema navodima organizatora, iz Hrvatske i BiH stiglo je oko 100 autobusa, a pedesetak iz Evrope, prenijeli su hrvatski mediji. Predstavnici 21 austrijske organizacije, od političkih do kulturnih, zatražili su da se zabrani komemoracija na Blajburgu 13. maja, jer je riječ o fašističkom okupljanju koje nije dozvoljeno po austrijskom Ustavu.

Kako biste uvijek bili informisani posjetite Nezavisne novine. Svakodnevno imaju najnovije vijesti iz države, regiona i svijeta. Nezavisne novine su 24 sata sa Vama, a vijesti na njihovom portalu su provjerene, pouzdane, brze, tačne, istinite i jasne.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


 

Komentari
Učitavanje...

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više