Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Erdogan u Srbiji 7. i 8. oktobra

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan bit će u posjeti Srbiji 7. i 8. oktobra, najavio je danas ambasador te države u Beogradu Tanzu Bilgic.

Ambasador je o tome obavijestio Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) koje je danas posjetio.

Potpredsjednik BNV-a Fuad Baćićanin rekao je poslije sastanka, kojem su prisustvovali i predstavnici agencije TIKA, da je Erdogan za Bošnjake Sandžaka i BNV-a “naznačajnija politička ličnost u svijetu uopšte”, saopštilo je BNV.

Baćićanin je rekao da ga “ohrabruje” posjeta Erdogana Srbiji i da smatra da će ona doprinijeti “još boljim odnosima Bošnjaka Sandžaka i turskog naroda koji su bratski narodi”. Razgovarali su i o zajedničkim projektima i saradnji.

Predstavnici BNV-a su izrazili želju da se nastave obnova kulturno-historijskih spomenika u Novom Pazaru i drugdje u Sandžaku, i drugi projekti važni za taj kraj i njegov razvoj, i istakli “svjetli primjer obnove i restauracije” džamije Sultan Valide u Sjenici.

(Vijesti.ba / BETA)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više