Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Građani panično istrčali na ulice: Novi razorni zemljotres na 390 km od Tuzle

Albaniju je večeras u 21.15 sati pogodio zemljotres čija je jačina iznosila 4,9 jedinica po Rihterovoj skali, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore. Albanski mediji prenose da je jačina potresa 5,5 stepeni po Rihteru, prenosi CdM.

Potres se osjetio i u Crnoj Gori, a epicentar je bio 25 kilometara sjeveroistočno od Drača (oko 270 kilometara od Sarajeva).

“Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 4.9 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od VI-VII stepeni Merkalijeve skale. Žarište je locirano je na dubini od 13 kilometara”, istakli su u Zavodu.

Zemljotres je, naglasili su, mogao da izazove materijalnu štetu u epicentralnom području.

Albanski mediji pišu da su građani Tirane, Drača i Elbasana panično istrčali iz domova na ulice. Kako dodaju, za sada nema podataka o prijavljenoj šteti. Lokalni mediji javljaju da je jačina zemljotresa bila 5,1 stepen poi Rihteru.

Podsjetimo, Albaniju je u novembru prošle godine pogodio razoran zemljotres u kom je više od 50 osoba poginulo.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više