Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Grenell kaže da će Beograd i Priština morati blisko i brzo surađivati

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak na sastanku sa specijalnim izaslanikom predsjednika SAD-a za pregovore Beograda i Prištine Richardom Grenellom kako je Srbija opredijeljena za dijalog kada je u pitanju rješavanje odnosa …

… Beograda i Prištine, pri čemu je američki dužnosnik kazao da će obje strane morati blisko i brzo surađivati, gledajući u budućnost.

“Kompromisno rješenje u interesu stabilnosti i budućnosti cijele regije može biti postignuto uvažavanjem legitimnih interesa Srbije”, kazao je Vučić koji je upoznao izaslanika s pozicijom Srbije u vezi s dijalogom i položajem Srba na Kosovu, objavio je ured Predsjednika Srbije.

Grenell je rekao da je snažno uvjerenje administracije Donalda Trumpa da ekonomski razvoj, kreiranje novih radnih mjesta i povećanje prilika u oblasti trgovine predstavljaju ključni dio za osiguravanje trajnog mira.

“Cilj je da naše partnere u Srbiji i na Kosovu dovedemo do sveobuhvatnog rješenja kako bi se razriješile točke sukoba u regiji. Obje strane će morati blisko i brzo surađivati, gledajući u budućnost”, istaknuo je specijalni izaslanik Grenell.

Tijekom boravka u Beogradu, specijalni izaslanik Grenell se sastao i s predsjednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više