Fresh Press portal
Početna » Blog » Ispovijest oca otetog dječaka: Sve vrijeme mu je bio uperen pištolj u sljepoočnicu
Region

Ispovijest oca otetog dječaka: Sve vrijeme mu je bio uperen pištolj u sljepoočnicu

873x400

To večer kada je izvršena otmica u ulici Brnka Radičevića, krenuli su ka igralištu za djecu sa vještačkom travom, koji zovemo svi Pažić. Pokušavali su da dobiju i starijeg sina, da bi ga namamili. Samim porukama koje su uputili ka starijem, stariji sin je posumnjao nešto. Pokušao je da ga pozove, ali mlađi se nije javljao ili mu nisu davali. Sve vrijeme mu je bio uperen pištolj u sljepoočnicu, navučena mu je bila maska i govorili su mu šta će da radi i kako će da se ponaša rekao je Goran Mitrović, otac 13-godišnjeg Petra koji je bio otet.

Goran je kazao da jedini motiv za otmicu može biti novčani interes. Slučaj je digao srbijanku policiju na noge. Prem riječima Gorana, sin je dobro.

– On se njima trojici, trojici odraslih ljudi suprotstavio na ulici. Pregledali su ga danas, zdrav je, sve je u redu – rekao je Goran.

On je negirao da je bilo ko od porodice dužan otmičarima. Za srbijanske medije je ispričao kako je tekla otmica Petra, te gdje su ga prvo odveli. Pojasnio je da su mu dozvolili da se čuje sa bratom porukama i to se svelo na četiri, pet poruka.

– Poslao mu je poruku gde se nalazi, mlađi je odgovorio. Stariji je otišao sa drugarom iz kontra smjera da vidi šta se dešava. U poruci koja je pokušala da ga namami je da mlađi sin ima problema sa djevojkom i da taj problem ne može da riješi, da dođe brat da mu pomogne. Mislim, kakavi su to problemi sa djevojkom od 13 godina, prvo to nije devojka, to je simpatija – rekao je otac.

Stariji sin se provozao tim dijelom grada, ali nije uspio da ga nađe. On je onda tražio porukom da se nađu na prometnom trgu, ali niko nije odgovarao.

Petar se čuo i sa majkom, a ona je posumnjala da se nešto dešava.

– Sad sam na Pažiću, sad ću kući. Navukli su mu nešto na glavu, supruga je čula: „nemojte mi to stavljati na glavu“ i tu se gubi veza – pojasnio je on.

IZVOR: Avaz

Povezani članci

Ispovijest Srpkinje koja je čak i za kobasice spavala sa svim muškarcima u selu

E.H

Potresna ispovijest majke ISIL-ovca Armina Abdulaha Čurta: Neka mi kažu je li moj sin živ!

E.H

Ispovijest majke: “Moj sin je oženio muslimanku, sinu će dati ime Muhamed… Ne želim nikad da budem baka”

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više