Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Iznenadna provjera snaga za hitno reagovanje Vojske Srbije

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković naredio je vanrednu, nenajavljenu provjeru operativnih sposobnosti dijela stalno angažovanih snaga i snaga za hitno reagovanje Vojske Srbije, koja će trajati do 27. juna na više lokacija u zemlji, javlja agencija Sputnik.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, provjera je počela u subotu a za vrijeme njenog trajanja biće provjeravana spremnost jedinica da u najkraćem roku odgovore na postavljene zadatke u okviru predviđenih scenarija krizne situacije.

„U okviru vježbovnih aktivnosti biće realizovano rješavanje različitih borbenih supozicija sa izvođenjem specijalnih dejstava, izvršenje vazduhoplovne podrške, a provjeravaće se i osposobljenost za intervenciju ka ugroženim objektima, odbranu od iznenadnog napada na objekat ili rejon razmještaja jedinice“, navodi se.

Dodaje se da je cilj provjere sagledavanje stepena osposobljenosti i unapređenje osposobljenosti i borbene spremnosti jedinica Vojske Srbije za reagovanje na moguće eventualne rizike i prijetnje po bezbjednost.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više