Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Lideri iz RS kod Vučića o formiranju vlasti u BiH

Predsjednici parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske sutra će u Beogradu imati sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kod Vučića, zajedno, će biti sutra biti predstavnici dva bloka u Srpskoj, koje predvode SNSD i SDS.

Pored lidera SNSD i SDS Milorada Dodika i Mirka Šarovića na sastanak kod Vučića u Beograd idu i predsjednici PDP-a Branislav Borenović, DNS Marko Pavić, SP Petar Đokić i još nekoliko predsjednika manjih stranaka koje imaju poslanike u NSRS.

Kako BN TV saznaje, prethodnih dana došlo je i do razgovora Mirka Šarovića i Aleksandra Vučića, tokom kojih je predsjednik SDS-a prihvatio da se odazove na poziv predsjednika Srbije da aktivno učestvuje u radu tog sastanka.

Pored lidera parllamentarnih stranaka, sastanku kod predsjednika Vučića prisustvovaće i predsjendica Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je rekla da će na tom sastanku biti riječi o važnim nacionalnim pitanjima.

Neposredni povod za ovaj sastanak je nedavno usvojena Deklaracija SDA u kojoj se naglašava da je cilj te stanke promjena ustava, uspostavljanje novog koncepta unutrašnje organizacije BiH i jačanje “bosanskog identiteta”.

Mnogi smatraju da će biti pokušaja da se kroz “beogradske razgovore” pokuša uspostaviti “svesrpsko jedinstvo” u Republici Srpskoj i kada je u pitanju formiranje vlasti na nivou BiH.

Bez obzira na ishod ovih razgovora, biće to prilika za razmjenu mišljenja o stanju u Republici Srpskoj, ali i BiH iz ugla dva suprostavljena bloka, koji ipak imaju zajedničke stavove kada su u pitanju vitalni nacionalni interesi RS i srpskog naroda u BiH.

(Vijesti.ba / BN TV)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više