Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Otac monstrum iz Zemuna: Ubio petomjesečnu bebu pa pred sudom tražio “što blažu kaznu” jer ima samo 23 godine

Jesam kriv, ali nisam ubica, ovim riječima se 23-godišnji Ferdi Jašari obratio jučer u Višem sudu u Beogradu, na početku suđenja za ubistvo petomjesečne kćerke Lenore prošle godine u Zemunu.

On je optužen za teško ubistvo, odnosno da je, držeći djevojčicu u lijevoj ruci, desnom otvorenom šakom bebu udario više puta u predjelu lica.

– Htio sam da je smirim. Nisam htio da je udarim pesnicom. Nisam imao kontrolu zbog droge. Udario sam je po butini i dva puta pesnicom iza glave – rekao je 23-godišnji Jašari u sudnici.

Jašari je pod utjecajem alkohola i marihuane svoje kćerkicu udarao rukama po glavi i tijelu, jer ga je nervirao njen plač. Optužen je za najteže krivično djelo – teško ubistvo, za koje je zaprijećena kazna zatvora od 10 do 40 godina zatvora. Inače, s vanbračnom suprugom ima trogodišnjeg sina.

Tokom saslušanja u tužilaštvu branio se da je ”dijete pretukao u rastrojstvu zbog narkomanske krize”.

– Ali nisam ubica, nisam htio to namjerno da uradim. Kajem se – izjavio je Jašari.

On je rekao i kako je kriv te da će doživotno pamtiti ono što je uradio.

– Ja, svi da čujete, sebi da mogu, dao bih doživotnu kaznu! A opet, nisam to htio, nisam ja takav čovjek, nisam ubica, poštovani sude. Molim vas zato za što blažu kaznu, imam 23 godine, dajte mi priliku da opet stvorim život i da ponovo imam porodicu – rekao je Jašari.

IZVOR: Avaz.ba

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više