Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Plenković i Dodik dogovorili promjenu trase autoceste, kuće neće biti srušene

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković održao je razgovore sa srpskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom vezano za trasu buduće autoceste kroz bh. entitet Republika Srpska.

 

– Dogovoreno je da će trasa autoceste od Banja Luke do Beograda zaobići kuće hrvatskih povratnika u selima Garevac, Čardak i Donji Kladari – navodi se na Twitter nalogu Vlade Republike Hrvatske.

 

Dio autoceste od Banja Luke prema granici sa Srbijom trebala je proći kroz modrička naselja Garevac, Donji Kladari i Čardak, zbog čega bi više od 100 kuća obnovljenih nakon rata u BiH moralo biti porušeno.

 

Gotovo sve kuće u spomenutim selima s oko osam hiljada ljudi, uništene su za vrijeme rata, a nesrpsko stanovništvo je prognano.

 

(FENA/dg)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više