Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Srbija: Doktori za oštrije mjere, ekonomisti protiv

Krizni štab Srbije danas će, po drugi put ove sedmice, razgovarati o borbi i mjerama protiv koronavirusa.

U posljednja 24 sata, u ovoj zemlji zabilježena je brojka od 3.588 novozaraženih.

Kako prenosi Blic, ljekari su vrlo oštri, kada je riječ o hitnim mjerama jer su uvjereni da je to jedini način da se spriječi nagli porast zaraženih.

Ipak, članovi ekonomskog dijela Kriznog štaba su protiv toga jer se boje da bi nove mjere utjecale na veći ekonomski pad.

Doktor Predrag Kon rekao je prije nekoliko dana da je potrebno maksimalno pojačati kontrolu sprovođenja mjera.

“U toku sastanka bilo je razmena mišljenja, različitih stavova, ali došli smo do jedinstvenog stava da se preko vikenda mora preduzeti nešto, a ostavljeno je da se to iskristališe i pripremi predlog koji bi u petak bio usvojen“, rekao je Kon u srijedu.

Goran Vesić, zamjenik gradonačelnik Beograda rekao je da se ne prihvata prijedlog o skraćenju radnog vremena.

“Koliko vidim, jedina mera koja se stalno predlaže jeste da ništa ne radi i da svi sede kod kuće. To su alibi odluke, jer koliko će biti zaraženih, ne zavisi od toga do kada je radno vreme nego da li se poštuju epidemiološke mere. Ako se mere ne poštuju, možete da se zarazite i u 14 sati, i u 15 sati, i u 16 sati ili u 21 sat. Ako se mere poštuju, nevažno je do kada se radi”, rekao je Vesić.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više