Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Srbija nastavlja da se naoružava: Kupuju helikoptere i dobijaju ruske tenkove

General Diković spomenuo i planove za nabavu novih raketa zemlja-zrak.

Diković je 2017. poručio da je opremanje Vojske Srbije u funkciji sigurnosti građana Srbije, a ne prijetnjaEPA
Vlada Srbije odobrila je kupnju šest transportnih helikoptera Mi-17, izjavio je medijima Ljubiša Diković, načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga Republike Srbije dodavši kako očekuje da će vojska preuzeti naoružane helikoptere H145M kompanije Airbus Helicopters.

Diković je također spomenuo planove za nabavu novih raketa zemlja-zrak i istakao da je modernizacija sistema Kub u toku, prenosi Defender.

Donacija iz Rusije

Kazao je da će snage brzog odgovora oklopnih i izvidničkih jedinica KoV-a dobiti 30 tenkova T-72S i 30 BRDM-2 oklopnih izvidničkih vozila (ARV) koja će biti donirana iz Rusije.

Diković je kazao kako će Srbija početi modernizirati tenkove M-84A MBO i borbena vozila pješaštva M-80A kako bi poboljšala njihov radijus, zaštitu i naoružanje.

Također je 2017. poručio da je opremanje Vojske Srbije u funkciji sigurnosti građana Srbije, a ne prijetnja.

Izvor: balkans.aljazeera.net

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više