Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Titova unuka uputila žestoku poruku oko djedove biste: ‘Imate je*enu sreću da vaš predak nije isklesan ili izliven’

Jedna od stvari koja je najviše zaintrigirala javnost nakon izbora Zorana Milanovića za predsjednika Hrvatske je hoće li on vratiti bistu Josipa Broza Tita na Pantovčak, koju je na početku mandata uklonila Kolinda Grabar-Kitarović.

 

Milanović je radoznalim medijima odmah poručio da ne razmišlja o tome.

 

– Pantovčak nije muzej. Ne razmišljam o tome. Bila su četiri predsjednika prije mene, a ovo ranije, možemo ići do kralja Tomislava – kazao je Milanović.

 

Na sve ovo reagovala je i Titova unuka, redateljica Saša Broz, koja je putem Facebooka poručila kako bi, kad bi mogla odlučivati, zabranila svima koji se bave politikom u Hrvatskoj da spominju ime njenog djeda.

 

– ..predsjednik je mrtav imamo predsjednika !! A vezano na petogodišnje maltretiranje nacije pitanjem adrese THE biste želim reći sljedeće: da ja mogu odlučivati zabranila bih apsolutno svima koji se bave politikom u Hrvatskoj da ikad više spominju ime mog djeda!!! Da znate (kao što očito ne znate), obitelj ne može zabraniti ni ćurki ni crnom vragu da seljakaju komad nečega naokolo.

 

Nadalje smatram da će mudar čovjek maknuti sve do jedne biste. Gluplji će odabrati status quo, pogotovo ako znamo da niti će bista ujediniti a bogami niti razjediniti narod. Duhovno stanje nacije, odnosno razjedinjenost nema ama baš nikakve veze sa bistom/ itom. Ideologiju kao perjanicu svog programa i ideja ističu samo oni koji nemaju ništa drugo za ponuditi. A najčešće nemaju. Sve u svemu pat pozicija.

 

Bilo kako bilo, pitanje THE biste pokazuje jad i bijedu politike koja se od 1990. do danas nije niti za pedalj odmakla od istih problema i ideoloških tema prebacujući lopticu s lijeva na desno i obrnuto. Ili je lijevije ili desnije, jedino su problemi stabilni i permanentni. Stanje u državi je takvo da bi djed sam donio dekret da ga se katapultira u svemir.

 

Moram se nasmijati ambicioznoj neinteligenciji svih koji misle da će THE bista rješiti pitanje naše podijeljenosti.

 

Na kraju vjerujte imate j.b.nu sreću da vaš predak nije isklesan ili izliven, jer naša zemlja kao nitko zna brinuti o svojim spomenicima. I btw, sretno vam novo desetljeće…

Nada postoji pa sad da vidimo to svijetlo

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više