Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Zbog trgovine narkoticima u Srbiji uhapšena državljanka BiH

Policija u Srbiji je, u okviru međunarodne akcije “Familija”, uhapsila jedno lice iz Sremske Mitrovice i državljanku BiH zbog trgovine narkoticima, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

U saopštenju je navedeno da su uhapšeni lice iz Sremske Mitrovice čiji su inicijali D.L. (46) i državljanka BiH čiji su inicijali N.Č. (26), zbog sumnje da su izvršili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet droge i udruživanje radi vršenja krivičnih djela.

Iz MUP-a su naveli da je osumnjičenima određen pritvor do 30 dana.

U ovoj međunarodnoj akciji, koju su vodile policije Srbije, Hrvatske i Češke u saradnji sa kolegama iz Švajcarske, Kine, Francuske, Belgije, Slovenije i Italije, a u koordinaciji Evropola, DEA i Fronteksa, zaplijenjeno je 1.024 kilograma kokaina.

“Zaplijenjeno je i dva miliona evra i skupocjeni predmeti u vrijednosti većoj od milion evra, dok je ukupno uhapšeno 16 osoba, među kojima su i dvojica srpskih državljana”, navedeno je u saopštenju.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije doprinijeli su operativnim radom i hapšenju u Hongkongu četiri člana ove organizovane kriminalne grupe, od kojih je jedan državljanin Srbije, a tom prilikom zaplijenjen je 421 kilogram kokaina.

“Značajan doprinos srpska policija dala je i u identifikaciji i hapšenju trojice osumnjičenih u Švajcarskoj koji se terete da su učestvovali u transportu kokaina iz Južne Amerike u Evropu, a tom prilikom u Bazelu je zaplenjeno više od 600 kilograma kokaina”, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju je navedeno da je policija, prilikom pretresa iznajmljenih stanova u Beogradu koje je koristio crnogorski državljanin čiji su inicijali M.D, a koji je uhapšen u Švajcarskoj, pronašla i zaplijenila veću količinu novca različitih valuta i apoena, automobil “audi A8”, 10 luksuznih ručnih satova, falsifikovane dokumente, četiri pištolja, prigušivač, devet mobilnih telefona i manju količinu marihuane.

(Vijesti.ba)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više