Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Republika Srpska dužna isplatiti Federaciji BiH 6,1 milion KM

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH usvojio je jučer Odluku o drugom privremenom poravnanju između korisnika raspodjele sredstava s jedinstvenog računa za 2020. godinu.

Prema ovoj odluci Republika Srpske je dužna da isplati Federaciji BiH 6.103.817 KM.

UO UINO usvojio je danas Nacrt Zakona o carinskim prekršajima BiH i poslao ga u dalju proceduru kako bi se ispunila obveza da on bude usvojen do 1. jula ove godine kada počinje primjena novog Zakona o carinskoj politici BiH.

Na današnjoj sjednici privaćen je i prednacrt Odluke o porovođenju zakona o carinskoj politici u BIH sa objavljenim tehničkim izmjenama zasnovanim na usklađivanju carinskog zakonodavstva EU.

UO UINO dao je suglasnost na izvješće o radu Uprave za 2020. godinu te će biti dostavljeno Vijeću ministara BiH.

U izvještaju se navode posljedice pandemije koje su negativno utjecale na prikupljanje prihoda, kao i ostale redovite aktivnosti koje su obavljene tijekom prošle godine.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više