Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Samo u BiH! Ako neko da otkaz, otpustite članove njegove porodice?!

Na zvaničnoj stranici kompanije „Boksit“ iz Milića danas je osvanulo šokantno obavještenje, u kojem predsjednik te kompanije Rajko Dukić otvoreno poručuje da, ukoliko je neko dao otkaz u toj kompaniji ili to namjerava učiniti, ta firma ima pravo otpustiti članove porodica radnika koji su otišli ili žele otići iz te firme.

Bez obzira na to što je pravo svakog zaposlenog u kompaniji „Boksit“ da, po svojoj volji, može, kad želi, raskinuti radni odnos, pravo je i kompanije „Boksit“ da članovima najuže porodice, onih koji su napustili ili žele da napuste kompaniju „Boksit“ raskine radni odnos” – naveo je Dukić.

Dukić je istu obavijest postavio i na svom Facebook profilu.

Boksit je akcionarsko društvo s većinskim privatnim kapitalom i koje je u cijelosti privatizirano. U vlasništvu je većeg broja malih akcionara i fondova, a većinski paket ima menadžment kompanije.

Inače, iz ove kompanije godinama stižu frapantni podaci o kršenju prava radnika, a mediji su prenosili čak i da je Dukić svojevremeno podvrgnuo poligrafskom testiranju više od stotinu radnika preduzeća „Boksit“, „Mileks“ i firmi koje su podizvođači radova u rudniku boksita, piše “Radio Sarajevo“.

Neki radnici su javno tvrdili i da su bili žrtve Dukićevih fizičkih napada.

Komentari
Učitavanje...

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više