Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Sarajevo-Taxi: “Ovaj “sramni čin silovanja djevojke u Semizovcu” nije član našeg udruženja”

Udruženje Sarajevo-taxi oglasilo se danas saopćenjem za javnost u kojem navodi da osoba, koja se sumnjiči za “sramni čin silovanja djevojke u Semizovcu”, nije član ovog udruženja.

“Vezano za medijske napise koji su se pojavili 18. i 19. aprila, a koji u većini slučajeva glase: sarajevski taksista silovao djevojku, dužni smo obavijestiti javnost da novinarski članci, da li namjerno ili ne, na sve taksi kompanije koje pružaju usluge prijevoza na ovaj način stavljaju etiketu silovatelja i kriminalaca, te im nanose nesagledive štetne posljedice u poslovanju, iako je podatak o kojoj je kompaniji riječ, bilo vrlo lako provjeriti i dobiti informaciju”, piše u saopćenju.

Iz Udruženja apeluju na građane i građanke Kantona Sarajevo da prilikom korištenja usluga taksi prijevoza, koriste isključivo legalne taksi prijevoznike, te navode da koristeći vozila njihove kompanije putem mobilne aplikacije mojTaxi, imaju dostupnost vozila 24h na dan, zaštićenost u smislu da ovu aplikaciju koriste isključivo licencirana vozila KS i da su ta vozila praćena 24h dnevno, “gdje u svakom momentu na Vaš zahtjev, znate ime i prezime vozača čiju ste uslugu prijevoza koristili”.

“Imajući u vidu nemili događaj koji se desio našoj građanki, moramo istaći da smo se u više navrata do sada obraćali Ministarstvu unutrašnjih poslova KS, FBiH, te Kantonalnoj i Federaloj upravi za inspekcijske poslove i dokumentovano navodili da se u firmama Žuti taxi i Holand company, pod čijim je okriljem vozač vozio, dešavaju kriminalne radnje, razne malverzacije, i slične nezakonite radnje, te da vozilima ovih kompanija upravljaju sumnjiva lica, i da nisu prijavljena za obavljanje taksi djelatnosti čime se na direktan način nanosi šteta budžetu Kantona Sarajevo, što se vrlo lako može provjeriti u Ministarstvu saobraćaja KS i Poreznoj upravi KS”, navode iz Udruženja Sarajevo-taxi.

Istovremeno, mole i apeluju na sve medije i novinare da sve informacije o vozačima u KS-u dobivaju na pravoj adresi – Ministarstvu saobraćaja KS, a nadležne institucije da u ovakvim slučajevima objave puno ime i prezime počinioca krivičnih djela, kao i podatke kompanije pod čijim okriljem vozač pruža usluga taksi prijevoza.

2Suprotnim postupanjem od navedenog mi kao legalni taksi prijevoznici od jučer se nalazimo pod velikim pritiscima kako građana i građanki KS, tako i medija, te smo dužni uputiti pismeni demant i javnost upoznati sa podatkom da ovaj sramni čin nije počinio vozač pod okriljem firme ‘Sarajevo-taxi’”, navodi se u službenom priopćenju.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više