Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Sarajka u borbi za život majke: “Vozi me kući, neću ovdje da umrem”

Građanima je i dalje nejasno kako izgleda “put pacijenata” iako su iz zdravstvenih ustanova više puta naglašavali da je put sada usaglašen i jasan, kako to zapravo izgleda u praksi kada je svaki trenutak možda presudan ispričala je Sarajka Dunja Grabović.

S porastom broja zaraženih raste i broj osoba kojima je potrebna liječnička pomoć i hospitalizacija. Kapaciteti su puni, a građanima je i dalje nejasno kako izgleda “put pacijenata” iako su iz zdravstvenih ustanova više puta naglašavali da je put sada usaglašen i jasan.

Kako to zapravo izgleda u praksi kada je svaki trenutak možda presudan ispričala je Sarajka Dunja Grabovac.

-Dom zdravlja Saraj Polje, 2,5 sati čekanja na terapiju, mama nije dobro, saturacija oko 80, doktorica šalje u Opću bolnicu. Tu činim prvu grešku – kad me pitaju imam li auto, kažem imam. Oni mi kažu, vozi je. Vozim. U Općoj neće da nas prime, saturacija je tu 70, kažu mi vozi je na Koševo. Vozim mamu na Koševo. Na Koševu, neće da je prime! Ljute se jer je nisu primili u Općoj. Napadaju mene zašto je nisu primili u Opću bolnicu!

 

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više