Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Sarajlije od danas ponovo mogu uživati u baštama kafića

Sarajlije su 23 dana morale apstinirati od posjeta ugostiteljskim objektima, a tom periodu danas je kraj. Nove ublažene epidemiološke mjere Vlade Kantona Sarajevo predviđaju otvaranje bašta i terasa ugostiteljskih objekata.

Odluka je došla nakon ozbiljnog dvosedmičnog opadajućeg trenda brojeva novozaraženih i smanjenja pritiska na zdravstvene ustanove te zbog apela ugostitelja da se nalaze u neravnopravnom položaju u odnosu na neke druge djelatnosti, kao i kolege iz drugih kantona gdje nije bilo ovakvih mjera.

Od danas u kafićima i restoranima goste se može usluživati u otvorenim baštama i na terasama tih objekata. Ugostitelji će se morati pridržavati ranije propisanih mjera koje se odnose na razmak stolova, ograničen broj gostiju, redovne dezinfekcije i nošenja maski.

Od danas je biti dozvoljen rad i teretanama, samo za individualne treninge, te bazenima i sportskim centrima samo za profesionalce odnosno takmičare.

Kako je navedeno pratiti će epidemiološku situaciju u Kantonu Sarajevo i, u skladu s utvrđenim stanjem i preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, po potrebi revidirati donesene mjere.

Prema posljednjim podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo prijavljeno je bilo 99 novozaraženih pacijenata, a na bolničkom liječenju i dalje se nalazi 547 pacijenata piše Klix.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više