Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

SDA traži smjenu direktora biblioteke koji je napisao da se BiH treba pripojiti Srbiji

Stranka demokratske akcije (SDA) zatražila je smjenu direktora Opće biblioteke Zenica zbog njegove izjave u vezi sa BiH i Srbijom, a u kontekstu vakcinacije stanovništva.

“I političkim laicima više je nego jasno da se Bošnjaci i Stranka demokratske akcije, kao predvodnica pro-bosanskog fronta, više nego ikada nalaze na udaru snaga koje, ne birajući sredstva, rade na slabljenju ovog bloka i daljem stvaranju političkog razdora u BiH – navodi se u današnjem saopćenju za javnost SDA Zenica.

Kako se navodi, direktor Opće biblioteke, muzičar i influencer Haris Abdagić objavio je na Facebooku poruku sljedećeg sadržaja: “Eto, izigrali smo se države. Hajmo se sad lijepo pripojiti Srbiji, tu je i Makedonija i eto po Jugoslavije. Ljepota. Nisam nimalo ironičan”.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više