Fresh Press portal
BIH TOP VIJESTI Video Vijesti

Sebija Izetbegović: “Nešto nikako nije uredu, moramo pod hitno uvesti stroge mjere”

Sebija

Morat će se uvesti mnogo restriktivnije epidemiološke mjere, jer građani ne poštuju mjere, ne nose maske i to je najopasnije. Ako poštujemo mjere, možemo se izboriti sa problemom“, kaže u razgovoru za Dnevnik 2 BHRT-a prof.dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

O eksploziji broja zaraženih u Kantonu Sarajevo, prof dr Sebija Izetbegović kaže da se ne poštuju epidemiološke mjere:

Objašnjenje ne teba tražiti daleko. Dovoljno vam je da prođete gradom i vidite da građani uopšte ne poštuju mjere, ne nose maske. Čak i oni koji nise maske, ne nose ih uglavnom propisno i da se okupljaju u velikom broju bez poštovanja fizičke distance. To je najopasnije.”

O postojanju još nekih kritičnih tački za širenje koronavirusa, kaže:

Pa naravno, ti koji se kreću gradom otići će kasnije kući da ili će, kao jučer, da obiđu svoje starije članove porodica pa će to što pokupe u svojim šetnjama donijeti kući. Dakle, nije bitno gdje se okupljate, opasnije je naravno u zatvorenim nego na otvorenim prostorima. Ali svakako je obavezno nošenje maski i poštivanje fizičke distance, ukoliko se radi o većem broju prisutnih.

O tome da li je neko zakazao u situaciji kada dnevno imamo više od stotinu zaraženih, prof. Izetbegović kaže:

Pa ne znam da li je neko zakazao, ali nešto vrlo nije uredu, to je sasvim očigledno. Dakle, imati toliko novozaraženih je previše. Ako poštujemo mjere, možemo se izboriti s problemom. To što se mjere ne poštuju imamo ovo što imamo,a to nije dobro.”

Povezani članci

Sve dok obnaša stranačke funkcije i s posla izlazi da ode na skupove SDA, Sebija nema pravo da morališe o radu ljekara u privatnim ordinacijama

E.H

Sebija Izetbegović: “Jako loši rezultati, preminuo mlađi muškarac”

E.H

Sebija ne da Općoj bolnici praznu Vaskularnu kliniku: “To je naše vlasništvo”

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više