Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Sebija Izetbegović novinarki: Obraćajte mi se kao doktorice Izetbegović, ne gospođo Izetbegović

Generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović danas je pred medijima govorila o detaljima sa jutrošnjeg sastanka u Vladi KS. Izetbegović se osvrnula na pitanja o pismu kojeg su navodno pisali uposlenici KCUS, upotrebi respiratora koje je uvezla firma “Srebrena malina” i ostale aktuelne teme.

Izetbegović je sastanak okarakterisala kao “začuđujući”. “Nisam mogla da složim sve misli i prenesm šta se dešavalo na sastanku. Bilo bi mi drago da je snimljen sastanak”, rekla je u uvodu.

“Nijedan respirator nije ubio nijednog čovjeka. Respirator po svojoj funkciji ne ubija čovjeka, ali respirator nije lijek nego podrška. Ovi respiratori se koriste samo u posebnom respiratornom centru gdje su i svi ostali koji su nam na raspolaganju. Imamo 68 mjesta i 68 respiratora“.

U jednom trenutku direktorici je pitanje postavila kolegica novinarka, a direktorica je pitanje prekinula te tražila da joj se obraća ,,sa titulom, ne kao gospođo Izetbegović, nego kao doktorice Izetbegović.”

https://www.youtube.com/watch?time_continue=751&v=ZF4-G8zP7OY&feature=emb_logo
Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više