Fresh Press portal
BIH TOP VIJESTI Vijesti

Sebija ne da Općoj bolnici praznu Vaskularnu kliniku: “To je naše vlasništvo”

sdp-direktorica-izetbegovic-je-ugrozila-zivote-pacijenata-i-jedina-je-prijetnja-na-ukcs-sebija-izetbegovic_5dd126626e718

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović danas se federalnom ministru zdravstva Vjekoslavu Mandiću očitovala o zahtjevu Ministarstva zdravstva KS da se prazna Klinika za vaskularnu hirurgiju KCUS-a dodjeli Opštoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u svrhu korištenja kao privremenog izolatorija za smještaj pacijenata oboljelih od COVID-19, piše “PRESS.

Obavještavamo Vas da navedeni prostor nije slobodan i samim tim zahtjevu se nije u mogućnosti udovoljiti“, napisala je dr. Izetbegović u izjašnjenju.

Generalna direktorica KCUS-a navela je četiri razloga zbog kojih nije moguće udovoljiti zahtjevu:

  1. KCUS je shodno Zemljišnoknjižnim izvadcima broj: 10947; 10948; 10949; 10950 i 10951 upisan u odjeljku B – Vlasnički list sa pravom raspolaganja.
  2. Klinika za plućne bolesti i tuberkulozu je privremeno izmještena sa lokaliteta Podhrastovi u prostor u zgradi Hirurgija, iz razloga ustupanja prostora na lokalitetu Podhrastovi za liječenje pacijenata oboljelih od COVID-19.
  3. Obzirom na pogoršanje situacije sa COVID-19, odnosno na povećanje broja pacijenata u izolatoriju “Podhrastovi”, kao i neizvjesnosti trajanja ovakve situacije u kojoj nije moguće u bližem vremenskom period planirati vraćanje Klinike na lokalitet “Podhrastovi”, Krizni štab KCUS-a je dana 06.07.2020.godine morao pristupiti obezbjeđenju dovoljnih kapaciteta i nesmetanom pružanju usluga pacijentima ove Klinike, za što je kao najadekvatniji prostor predložen prostor u kojem je bila smještena bivša Klinika za vaskularnu hirurgiju KCUS-a.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više