Fresh Press portal
BIH Vijesti

Sejo Brajlović poručio biznismenima koji kukaju: “Izvadite pare koje ste zaštekali, nema ništa bez znoja i motike”

Ilidžanski ugostitelj i biznismen Husein Sejo Brajlović posljednjih sedmica donirao je za borbu protiv koronavirusa 30.000 KM.

Prvo je pomogao Domu zdravlja Ilidža sa 10.000 KM, a za isti novčani iznos je nabavio dezinfekciona sredstva, zaštitne rukavice i maske koje je uručio za pripadnike Policijske uprave Ilidža. Prije nekoliko dana donirao je 5.000 KM Policijskoj stanici Ustikolina i Civilnoj zaštiti Ustikolina za nabavku dezinfekcionih sredstava, zaštitnih maski i rukavica, a isti iznos je uplatio ovim organizacijama u Foči.

To je najmanje što sam mogao uraditi. Pozivam privrednike sa područja Ilidže, ali i cijele BiH koji su u mogućnosti da svojim doprinosom i zajedničkim snagama pomognu onima kojima je najpotrebnije u teškoj situaciji u kojoj se našla naša zemlja usljed pandemije koronavirusa. Korona ne poznaje ni vjeru ni naciju. Sada moramo udružiti snage i zajedno pobijediti ovaj opaki virus koji nam je zajednički neprijatelj”, kaže Sejo Brajlović.

Uspješni ugostitelj vrijeme provodi sa porodicom na ranču Brajlović u rodnoj Ustikolini, gdje svi vrijedno rade.

Svi smo na okupu. Tu je supruga Ferida, kćerke Sanela i Marizela, sinovi Sanel i Dino, snahe, zetovi… Malo se odmaramo, puno više radimo. Brajlovići su sve u životu postigli mukotrpno. Ništa nam nije palo s neba. Biznis smo razvijali korak po korak. Posljednjih dana slušam kako mnogi privatnici kukaju i čekaju pomoć države. Naravno da treba pomoći i država, ali i oni trebaju biti svjesni da moraju uložiti dio para što su zaštekali. Evo mi smo sada u Ustikolini posijali svaki pedalj zemlje. Imamo plastenike, voćnjak, vinograde… Samo smo posijali 10 tona krompira. Nema ništa bez znoja i motike”, ističe Brajlović koji i pored činjenice da njegov restoran na Ilidži ne radi nije otpustio nijednog radnika, prenosi “Raport.ba“.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više