Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Senad pronašao bebu kraj ceste: “Kad sam otvorio vrećicu, odsjekle su mi se noge”‘

Šokantan prizor koji neće tako lako zaboraviti dočekao je dvojicu muškaraca koji su u subotu rano ujutro krenuli na posao u Živinicama u BiH, približno 10 km jugozapadno od Tuzle. Još pospani začuli su neobičan zvuk uz cestu.

Prvo je nešto čudno primijetio moj kolega Ismet koji putuje sa mnom na posao. On je čuo nešto kao plač ili cvilež. Mislili smo da je neko ostavio male mačiće ili psiće. Kad smo prišli platnenoj vrećici i otvorili, odsjekle su nam se noge! Unutra je bila beba” – ispričao je još pod utiskom Senad Hasanović, po struci diplomirani inženjer sigurnosti i zaštite na radu za Jutarnji list.

Kaže da je novorođenče bilo odjeveno i umotano u deku. Neutješno je plakalo, ali potiho jer više nije imalo previše snage.

Senad i Ismet odmah su nazvali policiju i hitnu pomoć, koji su bebu brzo odveli u bolnicu.

Iz bolnice su potvrdili da se radi o dječaku, novoročetu starom jedan dan, koji je već bio promrzao i izgladnjeo. Pukom srećom je spašen na vrijeme, jer tog dana kasnije u Živinicama je padala jaka kiša.

Beba je spašena u posljednji čas. Sada je u stabilnom stanju i smještena je na kliniku u UKC Tuzla” – rekla je direktorica Centra za socijalni rad u Živinicama Azra Hodžić za Avaz. Dodala je da im je najbitnije bilo pobrinuti se za djetetovo zdravlje.

U ponedjeljak je policija pronašla i nemarnu majku novorođenog djeteta koja je privedena i istraga je trenutno u tijeku. Radi se o 33-godišnjakinji koja živi u Živinicama.

Drago mi je da smo spasili život nedužne bebe. Strašno je kakvi su neki ljudi postali… Kad sam saznao da je sve u redu s tim djetetom, srce mi je bilo prepuno. Malom dječaku želim svu sreću i neka nam bude jak” – rekao nam je dirnut Senad.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više