Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Situacija gora nego ikada – U TK veći broj zaraženih nego u jeku pandemije

U Tuzlanskom kantonu, koji je posljednjih dana, pored Zeničko-dobojskog kantona, jedno od najvećih žarišta koronavirusa, danas je potvrđeno pet novozaraženih. Ukupan broj aktivnih slučajeva je 57, a među njima je jedna osoba koja hospitalizirana na UKC-u Tuzla.

Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite TK Zoran Jovanović smatra da se pokazalo da je popuštanje mjera bilo preuranjeno te da je u tom kantonu trenutno broj zaraženih veći nego u najvećem jeku pandemije koronavirusa, prenosi Fena.

Mi i danas imamo primjere zemalja koje su prije nas zahvaćene pandemijom, gdje još uvijek koronavirus nije nestao. Mi smo odjednom odlučili na svoju ruku krenuti s prestankom stanja prirodne nesreće”, stav je Jovanović.

Mišljenja je da su građani previše opušteni i da se ne pridržavaju mjera, zbog čega bi broj zaraženih mogao biti i veći.

Građani se više ne pridržavaju ni onih mjera koje su ostale obavezne i još uvijek su na snazi, a to su maske u zatvorenom prostoru i fizička distanca. Stoga stalno apeliram na građane da se pridržavaju mjera, jer naredbe kriznih štabova nisu bezveze propisane”, poručio je direktor Kantonalne uprave CZ TK.

Nakon otvaranja granica i značajnog broja dolazaka iz dijaspore, Jovanović upozorava kako mora postojati kontrolisan protok ljudi.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više