Fresh Press portal
BIH TOP VIJESTI Vijesti

Sjećate li se trudnice koja je otpuštena s KCUS-a? Dobila je negativan nalaz na koronu

Trudnica
FOTO: Raport.ba

Slučaj trudnice koja je nedavno izbačena odnosno “otpuštena” sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu izazvao je ogromnu pažnju javnost.

Priču je objavila analitičarka Ivana Marić na svom Facebook profilu. Kako je navele trudnica, koja nosi blizance, na KCUS je stigla iz Olova zbog bolova.

Primljena je i stavljene u izolaciju zbog sumnje da ima koronavirus. Testirana je i ujutro otpuštena.

Iz KCUS-a su kasnije za Depo.ba potvrdili da se je trudnica primljena, ali da je po procedurama otpuštena i vraćena u Olovo. Također su naveli da je testirana na koronavirus.

Navedena pacijentica primljena je na Kliniku za porodiljstvo KCUS 23.juna – (utorak) radi bolova. U KCUS je upućena iz DZ Olovo. Iako po prijemu na GAK KCUS pacijentica nije imala bolove, s obzirom na činjenicu da se radi o trudnici čije mjesto prebivališta nije na području Kantona Sarajevo, ista je zadržana na promatranju na Klinici za porodiljstvo KCUS. Svo vrijeme bila je u izolacionoj sobi zbog postojanja sumnje na Covid-19 klaster u DZ Olovo.

Procedura hospitalizacije, s obzirom na pandemiju uzrokovanu virusom Covid -19 zahtijeva da svi bolesnici pri prijemu u KCUS imaju nalaz na korona virus. Pacijentica nije imala nalaz, te je testirana na Klinici za porodiljstvo”, saopćeno je tad iz KCUS-a.

Međutim, nisu saopćili da li šta je pokazao test na koronu.

Navedena trudnica, čije ime nećemo objaviti zbog njene zaštite, javila se “Raportu“. Ona je nakon što je otpuštena s KCUS-a otišla u Kantonalnu bolnicu u Zenici.

Želim vam reći da sam testirana i da sam negativna na koronu. Jutros sam dobila nalaz i otpuštena sam iz Covid bolnice u Zenici. Želim da to objavite”, rekla nam je ona.

Ističe da se osjeća dobro i da čuva trudnoću, jer se nalazi pred porodom.

Na pitanje da li želi govoriti o svemu kroz šta je prošla kratko je kazala:

Sad ne bih ništa. Bit će vremena kada će se to sve moći objediniti i kada ću ispričati šta mi se desilo”.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više