Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Sjećate se izjave Izetbegovića: Dolazi vakcina! Januar, februar i mart. U aprilu će se razmahati ekonomija

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović prošle godine je obećao kako će do marta 2021. godine “doći vakcine” te da će od aprila “krenuti nabolje”. I vakcine su zbilja došle, ali u sve susjedne zemlje osim u Bosnu i Hercegovinu.

“Dolazi vakcina, januar, februar, mart. Razmahat će se ponovo ekonomije razvijenih zemalja koje konzumiraju proizvode iz Bosne i Hercegovine. Otvorit će se ponovo granice. Doći će turisti ponovo u BiH u Sarajevo i tako dalje. Čekajmo taj april iduće godine. Obećajem da to neće biti 1. april nego mjesec april u kojem će ako bog da krenuti nabolje”, rekao je Izetbegović prošle godine u intervjuu za O kanal.

Vakcine su stvarno došle na Zapadni Balkan. I to u sve zemlje osim u Bosnu i Hercegovinu koja još uvijek nije vakcinisala ni sve zdravstvene radnike (doniranim vakcinama iz Srbije), a kamo li započela proces imunizacije stanovništva.

Tačno je i da će se “razmahati” ekonomije razvijenih zemalja, ali isto tako je tačno da će bosanskohercegovačka ekonomija zbog nesposobnosti vlasti započeti proces dugog i bolnog oporavak.

https://www.youtube.com/watch?v=MNViRfSNsU0&feature=emb_logo
Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više