Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Skandalozno: Zašto na zvaničnim dokumentima Ministarstva obrazovanja ZHK stoji logo HNS-a BiH?

Općinski odbor Hrvatske republikanske stranke Grude reagirao je sopćnjem za javnost oko “politiazcije školstva u Zapadnohercegovačkom kantonu”.

“Danas vidimo da na dokumentu Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta stoji logotip HNS-a. Ovaj logotip je diskriminirajući za sve koji HNS smatraju nedostojnim onoga za što se predstavlja, a to je krovna organizacija Hrvata u BiH. HNS je krovna organizacija HDZ-a BiH i njihovih koalicijskih partnera, ništa više od toga.

HRS se, u potpunosti, zalaže za neovisno školstvo bez bilo kakvog političkog utjecaja. Ukoliko dopustimo politički utjecaj u školstvu, a nažalost svjedoci smo kako se on svaki dan povećava, naša budućnost u potpunosti je dovedena u pitanje”, stoji u sopćenju HRS-a Grude.

Ovim skandalom HDZ na nezakonit način nameće jednu običnu nevladinu organizaciju kao državnu instituciju. Očito je da HDZ koristi ova obilježja za markiranje “svoje teritorije”.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više