Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Slučaj koji je šokirao regiju: Počelo suđenje mladiću koji je zbog ljubomore nožem izmasakrirao Kristinu, djevojku koja je imala samo 18. godina!

Na Županijskom sudu u Zagrebu jutros je počelo suđenje Davidu Komšiću, dvadesetogodišnjaku kojeg se tereti za brutalno ubojstvo Kristine Krupljan. Prenosi “Index.hr”

On je, kako ga se tereti u optužnici, dana 22. februara 2017. nožem izmasakrirao osamnaestogodišnju Kristinu Krupljan s kojom je više godina, uz prekide, bio u vezi.

Suđenje je počelo nešto poslije devet sati u jednoj od sudnica zagrebačkog Županijskog suda. Nešto nakon sutkinje, u sudnici se pojovio optuženi David Komšić. U publici je prisutan otac ubijene, majka i ujak. Roditelji ce sudjelovati u suđenju u statusu oštečenika. Komšiću je odmah na početku pročitana optužnica u kojoj ga se tereti za okrutno ubojstvo izazvano ljubomorom. Komšić je na pripremnom ročištu, rečeno je u sudnici, rekao kako se ne osjeća krivim.

Slučaj koji je šokirao Hrvatsku

Podsjetimo kratko ono što se znalo prije suđenja, riječ je o slučaju koji je, u prvom redu zbog brutalnosti samog čina, šokirao javnost. Nakon ubojstva otkrilo se kako je Komšić već ranije prijetio djevojci pa se postavilo pitanje je li ova tragedija mogla biti spriječena.

Njena majka Vesna Krupljan baš je jučer, dan prije početka suđenja, u RTL-ovoj Potrazi kazala kako do ubojstva ne bi ni došlo da se mladiću nije gledalo kroz prste.

“A to je sve zato i policija nije ništa radila – jer oni imaju novca. Da je policija napravila nešto ne bi do toga došlo”, rekla je Vesna Krupljan.

“On je znao da je ona trudna s drugim dečkom, da će se udati, da će u devetom mjesecu roditi. I oni su se našli u Nokturnu na večeri, onda su se zajedno došli tu pred zgradu”, prisjetila se majka večeri kad je njena kćer ubijena.

Nalaz obdukcije pokazao je da se Kristina grčevito branila te da je prilično dugo vremena patila.

“Smrt sada pokojne Kristine Krupljan nije nastupila trenutno. U prilog svjesnosti oštećene govore aktivne i pasivne ozljede na rukama… Nije se moguće preciznije izjasniti, ali s obzirom na brojnost ozljeda, oštećena je mogla biti svjesna nekoliko minuta, kroz koje je vrijeme oštećena patila, a radilo se o patnji jakog intenziteta… Ovo je vjerojatno trajalo koliko i samo ozljeđivanje”, stoji u nalazu obdukcije.

Kristina je, dakle, bila živa praktički do posljednjeg uboda.

Je li se ubojstvo moglo spriječiti?

Kao što je ranije rečeno, prije kobnog napada Komšić je više puta prijetio Kristini. Komšić je Kristinu fizički napao i 27. decembra 2016. godine na Bukovačkoj cesti dok je vozila automobil. DORH je tek početkom decembra prošle godine podigao optužnicu za taj napad.

Odvjetnik Bruno Spiz, kojeg je angažirala Kristinina majka Vesna, za taj je napad podigao kaznenu prijavu DORH-u protiv Komšića još početkom decembra 2016. godine. No, kako nam je Spiz rekao, DORH je Kristinu pozvao na razgovor tek tri mjeseca nakon kaznene prijave – i to točno na dan kad je i ubijena.

“Ja sam podnio kaznenu prijavu DORH-u za taj slučaj 6. prosinca 2016. i saznao sam da su Kristinu pozvali na ispitivanje za taj slučaj tek nakon tri mjeseca, točnije na dan kad je ubijena. Odgovornost za ovo leži na DORH-u i policiji. Ne mogu oni prebacivati odgovornost jedni na druge. Oni su represivni aparat koji mora biti jedinstven. DORH nije ništa napravio da zaštiti Kristinu iako su znali da je Komšić imao zabranu prilaska njoj od 2015.”, rekao je za Index početkom prošle godine Bruno Spiz.

“U Americi bi ovako nešto bilo nezamislivo. Da se netko ponaša kao Komšić, da ima razbojstvo i napad dva mjeseca prije nego počini ubojstvo, a da mu se ništa ne dogodi, pa to je nezamislivo. A kod nas se to dogodilo. Komšić je fizički napao Kristinu, prijetio joj smrću, iščupao joj mobitel i nakon toga bio na slobodi te ju kasnije i ubio. Ovo na žalost ne povlači nikakvu reakciju represivnog aparata.

DORH nije reagirao na moju kaznenu prijavu protiv Komšića (za napad na Kristinu 27. 11. 2016.), a koju sam podnio prije godinu dana, tri mjeseca prije nego je Komšić ubio Kristinu”, ispričao je Spiz za Index još jednom krajem 2017. godine, na dan kad se saznao datum početka suđenja Davidu Komšiću.

Fresh Press / S.K.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više