Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Snijeg i dalje stvara probleme stanovnicima Kupresa

Obilne snježne oborine proteklih dana izazvale su štetu na više gospodarskih i privatnih objekata u kupreškoj općini, a i dalje su blokirane brojne lokalne prometnice.

Koordinator za zaštitu i spašavanje Civilne zaštite općine Kupres Marijan Rebrina kazao je za Fenu kako je tijekom proteklog vikenda došlo do urušavanja krovište na staji Radojka Lovrić u naselju Olovo, oštećen je objekt Osnovne škole fra Miroslav Džaja u Kupres, kao i obiteljska kuća Marija Mijoča u Lovrića Dolini.

Krov se urušio i na staji u vlasništvu Denisa Raiča u mjestu Rastičevo, oštećen je krov na objektu Srednje škole u Kupresu te na obiteljskoj kući Ljubana Lovrića u Lovrića Dolina.

– I danas je djelovao radni stroj JKP Kupres na raščišćavanju objekta gdje je došlo do urušavanja krovova. Na nekim lokacijama stoka se nalazila u objektima i bila je potrebna žurna reakcija – kazao je Rebrina.

Zapovjednik stožera Civilne zaštite općine Kupres Milan Raštegorac-Komo u ponedjeljak je izdao zapovijed za deblokadu više putnih pravaca na području Kupresa koji su blokirani od početka vremenskih nepogoda.

Deblokada koja počine u utorak, 5. veljače, izvodit će se na pravcima Kupres – Kudilji – Svitlice – Pavlovići – Gornje Vukovsko – Donje Vukovsko, putnom pravcu Ravanjska Vrata – Bućovača te putnom pravcu Ravanjska Vrata – Gornji Mušić – Donji Mušić.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više