Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Snimak iz Srbije obilazi region: Doktorica iz Vojvodine vrijeđala tamnoputu djevojku: “Ti si crna krava”

Na društvenim mrežama se širi snimak rasističkog ispada na kojem žena koja se predstavlja kao doktorica govori djevojci da je “crna krava”.

Incident se dogodio u liftu, a video je snimila tamnoputa djevojka koju je doktorica napala, a ubrzo se potom ispostavilo da je zaposlena u Kliničkom centru Vojvodina.

Zapanjujući je broj komentara u kojima se ponašanje doktorice pravda – epidemija traje i valjda ima pravo da ne želi da je u skučenom liftu zatvorena sa drugim ljudima. Međutim, doktorica ne nosi ni masku ni rukavice i nema nikakav problem sa ostalim putnicima u liftu.

Koronavirus je samo izgovor da djevojci kaže da ima problem sa njom zato što je “crna krava”.

Incident se dogodio u Novom Sadu, a djevojka koja je napadnuta u liftu, inače studentkinja Medicinskog fakulteta, ubrzo je doktoricu srela upravo na fakultetu i poslije kraćeg raspitivanja otkrila da je doktorica zaposlena u Kliničkom centru Vojvodina, prenosi Nova.rs.

Utoliko je strašnije što je riječ o ljekaru koji je položio zakletvu da će poštovati sva ljudska bića bez obzira na boju kože, između ostalog.

Kolege sa fakulteta djevojke su snimak predale dekanu Medicinskog fakulteta u Novom Sadu koja im je rekla da je ovakvo ponašanje “nedopustivo” i da će biti preduzete “adekvatne mere”, mada nije precizirala kakve.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više