Fresh Press portal
Crna Hronika Vijesti

Šokantne poruke nastavnika učeniku u osnovnoj školi na Ilidži: Želim ti puno neuspjeha i nadam se da te više nikada neću sresti!

Tetka

Na mail redakcije “PRESS-a” stigle je informacijja o šokantnoj prepisci nastavnika i učenika u jednoj osnovnoj školi na Ilidži. Naime putem modela online platforme koju su koristilio, nastavnik je učeniku poslao sramnu poruku slijedećeg sadržaja: Zaklj. (2) i želim ti puno neuspjeha u srednjoj školi i nadam se da te više nikad neću sresti. Ako na ovo odgovoriš onda ti je zaključeno jedan.”

Poruka je poslana preko platforme za online nastavu i kao takva je bila javno vidna školi, ministarstvu i roditeljima. Još je isti nastavnik slao i druge poruke koje su izazivale pritisak učeniku”, navodi izvor.

Dopis upućen Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove
Odgovor kantonalnog prosvjetnog inspektora

Roditelji su slučaj prijavili ministarstvu i inspekciji (PPZ-u), ali do sada se od nadležnih niko nije oglasio i obavijestio da li su ikakve radnje poduzete protiv nastavnika ili uprave škole.

Znamo da je policija u saradnji sa tužilaštvom pozivala roditelje u svojstvu svjedoka ali se ne zna daljnji ishod. Želimo da kao javno glasilo, pomognete i informišete o ovome javnost”, dodao je izvor poznat redakciji PRESS-a.

Izvor navodi i da su direktor ove škole i profesor koji je uputio sramne poruke dobri prijatelji, a kao dokaz za to poslao nam je izvod iz registra udruženja Kantona Sarajevo gdje je vidljivo da su direktor škole u svojstvu predsjednika i nastavnik matematike u svojstvu potpredsjednika osnivači Udruženja naučni klub “Area”, te da je to jedan od razloga šutnje rukovodstva škole na ovu temu.

Nedopustiva je indolentnost i eventualna zaštita bilo koga na uštrb djece. Dovoljno je što nam ne obrazovanje u katastrofalnom stanju, najmanje što možemo jeste da ne dopustimo da se iživljavaju nad našom djecom”, zaključeno je u mailu.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više