Fresh Press portal
BIH Vijesti

Solak: “Ukinut i karantin, nema više zadržavanja u šatorima na granici”

Fahrudin Solak, načelnik Federalnog štaba civilne zaštite u izjavi za “Patriju” potvrdio je da su na sjednici donijeli odluku o ukidanju policijskog sata kao i o omogućavanju kretanja licima starijim od 65 i mlađim od 18 godina po utvrđenom sistemu.

Također potvrdio je da se ukida karantin.

Ukinuta je i mjera karantena na granicama, ostala je mjera koja je bila i prije, a to je zdravstveni nadzor i ograničenja kretanja koje izdaje federalni sanitarni inspektor. Nema zadržavanja u šatorima“, kazao je Solak.

Istakao je da prihvaćen prijedlog da se tri dana u sedmici (ponedjeljak, srijeda i petak) od 9 do 13 sati vani mogu kretati osobe starije od 65 godina.

Utorkom, četvrtkom i subotom, odluka je Federalnog štaba, dozvoljeno je kretanje za mlađe od 18 godina i to od 14 sati pa sve do 20 sati.

Ove mjere stupaju na snagu danom donošenja, tako da se, prema naredbi, već sutra može implementirati mjera koja se odnosi na mlađe od 18 godina“, kazao je Solak.

O tome da li će trgovački centri moći produžiti rad, Solak je kazao da će o tome odlučivati kantonalni civilni štabovi.

Povezani članci

Solak i Hodžić osumnjičeni u aferi “Respiratori”

E.H

Komisija donijela zaključke o aferi “Respiratori”: Hitna smjena Solaka, FUCZ pripojiti FMUP-u

E.H

Saračević-Helać: Dokument po kojem je advokat Fahrudina Solaka prodao MUP-u automobil za milion KM

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više