Fresh Press portal
Crna Hronika Vijesti

Srbijanci protjerani iz BiH! Napali banjalučke policajce!

Služba za poslove sa strancima je navedenim licima izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine

Služba za poslove sa strancima izrekla je mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine te udaljila sa teritorije BiH dva državljanina Srbije zbog nepoštivanja javnog poretka BiH, prenosi “Dnevno.ba“.

Naime, dva državljanina Srbije uhapšena su od strane policijskih službenika u Banjoj Luci zbog krivičnog djela “napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“ i krivičnog djela “sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“, te su isti po naredbi Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predati Službi za poslove sa strancima na dalje postupanje.

Nakon provedenog postupka, Služba za poslove sa strancima je navedenim licima izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine u trajanju od jedne godine.

Državljani Srbije su danas (29.04.2020. godine) uz pratnju službenika Službe za poslove sa strancima preko MGP Rača napustili teritoriju Bosne i Hercegovine.

Služba će i u narednom periodu kontinuirano preduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.

Povezani članci

Prema podacima Porezne uparave FBiH: Raste broj zaposlenih

E.H

Policija uhapsila novinare CNN-a dok su uživo prenosili proteste iz Minneapolisa

E.H

Verbalne uvrede policajca u Mrkonjić Gradu: “Začepi g**no balijsko, sad ću te ja naučiti pameti”

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više