Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Šta nam je pokazalo ukidanje policijskog sata? Ne zna se ko pije, a ko plaća

Iako je najavljena, prilično je iznanadila odluka Federalnog štaba civilne zaštite da se ukine policijski sat. Odluka je stupila na snagu odmah.

U skladu s tom odlukom i radno vrijeme prodavnica i ostalih radnji je produženo.

Međutim, izjava Gorana Čerkeza, člana Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH da oni nisu bila za takav potez, iznenadila je mnoge.

Mi to nismo predložili, oni koji su predložili ukidanje policijskog sata na teritoriji Federacije BiH, oni koji su donijeli tu mjeru moraju biti spremni da snose rizik. Potrebno je imati analitiku da bi se procijenio rizik nakon ukidanja policijskog časa”, rekao je Čerkez.

Ostalo je nejasno ko treba da ima analitiku? Zar je ne daje Ministarstvo zdravstva? Ako je imaju, zašto je nisu predočili javnosti?

Također, nije jasno zašto je dozvoljeno da građani svaki dan šetaju do 20 sati, a nakon toga nije?

S druge strane, nije jasno kako je Federalni štab civilne zaštite donio takvu odluku bez pristanka Ministarstva zdravstva?

Ono što je jasno, jeste da je ovo još jedan dokaz da Federalni štab civilne zaštite na čelu sa Jelkom Miličević i Fahrudinom Solakom ne funkcionira i da njihova različita stajališta unose nemir i zbunjenost među javnost, piše “Raport.ba“.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više