Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Strava i užas u Zagrebu: Kamenovali dijete zato što je Srbin, ali to nije najgore…

Srpsku pravoslavnu opću gimnaziju “Kantakuzina-Katarina Branković” čuvala je i policija, podsjetio je Milošević.

Saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević ustvrdio je u srijedu kako se u Hrvatskoj neprestano održava klima u kojoj je poželjno Srbe vrijeđati i prijetiti, što se predstavlja kako nekakav domoljubni čin, te je u tom kontekstu upozorio na česte napade na učenike Srpske pravoslavne opće gimnazije u Zagrebu, piše “Net.hr“.

Prije desetak dana u gradskom autobusu napadnut je učenik Srpske pravoslavne opće gimnazije. Napala ga je grupa tinejdžera koji su znali koga su gađali i u koju školu on ide. Učenici te gimnazije stalno doživljavaju prijetnje, provokacije, seksizam među učenicama, a bilo je i kamenovanja”, upozorio je Milošević u stanci za slobodan govor u Hrvatskom saboru.

Čuva ih policija

Srpsku pravoslavnu opću gimnaziju “Kantakuzina-Katarina Branković” čuvala je i policija, podsjetio je Milošević.

“Učenici i profesori te škole razvili su visok prag tolerancije za takve stvari. To su djeca koja dolaze iz cijele Hrvatske, iz siromašnih krajeva, iz sredina ispodprosječnog životnog standarda”, kazao je.

U proljeće su, podsjetio je, posjetili Sabor, “Bili su na galeriji Sabora i pozdravili ih pljeskom, pitali ih gdje se vide u budućnosti i rekli su u Hrvatskoj, unatoč tome što im se događa i stigmi koju nose na plećima”, rekao je SDSS-ovac.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više